5 ideeën om jouw bedrijf te presenteren op een beurs

beursstand

Sta jij binnenkort namens jouw bedrijf op een vakbeurs? Dan wil je natuurlijk goed voor de dag komen. Je wil een stand om trots op te zijn, en echt een blijvende indruk achterlaten bij je bezoekers! Dus weg met de standaard beursinrichting, dit jaar ga jij echt knallen met een unieke inrichting vol verrassingen. Alleen… je hebt nog niet echt inspiratie. Wij helpen je op weg met deze 5 ideeën om bedrijf te presenteren op een vakbeurs!

1) Knallen met kleur

Bij de meeste beursstands ontbreekt het er niet aan: kleur. Een visuele stimulans, die bezoekers als vanzelf naar je stand lokt. Wat is je huisstijl, en welke kleur straalt nu echt uit wat jij als bedrijf wil vertegenwoordigen? Het liefst ga je voor grote gebaren en kies je kleuren met lef: zorg ervoor dat je huiskleuren ook consequent in alle middelen terugkomen. Consistentie geeft een professionele uitstraling!

2) Bijzondere vormen

Waar praten mensen het meest over na tijdens en na de beurs? Juist, de grote gebaren! Word hét meetingpoint van de beursvloer en zorg voor een groot visueel element, dat niet te missen is en echt opvalt. Wat als je een grote blow-up van jouw product laat maken van karton? Een metershoge replica, die van heinde en verre te zien is? Zeker weten dat mensen zich dat zullen herinneren.

3) Een volledig kartonnen beursstand

Wil je jouw sustainable kant laten zien als bedrijf? Duurzaamheid staat bij veel bedrijven op de agenda, en ook een beurs is een evenement waarbij je jouw zorg voor het milieu uit kunt dragen. Laat bijvoorbeeld alle materialen voor je stand maken van recyclebaar karton! Bijkomend voordeel is dat het te hergebruiken is voor meerdere beurzen, en makkelijk te vervoeren is. Qua uitstraling lever je niks in; karton ziet er tegenwoordig bedrukt net zo mooi uit als andere materialen. Vergeet vooral niet over je duurzame stand te communiceren!

4) Verleid bezoekers tot een selfie

Tuurlijk, een beurs is een serieuze aangelegenheid voor jouw bedrijf. Maar er mag ook wel een beetje lol gemaakt worden! Zeker als dat de juiste bezoekers aantrekt. Richt daarom ook een hoekje in waar bezoekers op de foto kunnen met een leuke voorgrond of achtergrond. Denk aan een staand bord waar je ze hun hoofd doorheen kunnen steken, of een draagbaar selfie frame. Het is natuurlijk extra geslaagd als ze de foto in jouw stand op hun social media profielen delen. Dat zorgt ook nog eens voor online promotie!

[h2] 5) Unieke goodiebags van karton

Als mensen de moeite hebben genomen om bij je stand langs te komen, wil je ze eigenlijk iets meegeven dat hen herinnert aan hun bezoekje. Bijvoorbeeld een goodiebag! Als je een sample van jouw product of een ander presentje mooi verpakt in een goed ontwerp, loopt iedereen de hele dag met een uitvergroot visitekaartje van jou rond. Perfect voor je zichtbaarheid tijdens en na de beurs!

Meer hulp en inspiratie

Ben jij helemaal klaar om met één van deze ideeën aan de haal te gaan? Top! Als je wel wat hulp kunt gebruiken bij de uitvoering, dan staan de specialisten van Megavista voor je klaar. Met ruim 10 jaar ervaring in druktechniek en beursinrichting weten ze precies hoe ze het beste uit ieder ontwerp kunnen halen. Met hun hulp richt je een beursstand in waar menig mond van openvalt!