3 duurzame ideeën voor jouw winkel of webshop

duurzame ideeen

Verduurzamen is helemaal hip. Ook als winkel- of webshopeigenaar wil jij natuurlijk aan je klanten laten zien dat jouw bedrijf aan het milieu denkt, en je jouw steentje bijdraagt aan een duurzame toekomst voor onze planeet. Té veel winkelinrichting wordt nog standaard gemaakt van schadelijke plastics. Om van verzendverpakkingen nog maar te zwijgen! Hoe kan jij het roer omgooien en beter voor het milieu zijn in het runnen van jouw winkel of webshop? Wij geven je 3 leuke ideeën mee, waarmee je een stap in de goede richting kunt zetten!

Karton in de hoofdrol

Het begint bij het gebruik van recyclebare materialen. Karton is bijvoorbeeld een zwaar ondergewaardeerd materiaal, dat op veel meer plekken ingezet kan worden. Het is niet alleen licht van gewicht, vouwbaar en herbruikbaar; je kunt het ook nog eens met allerlei prints en teksten laten bedrukken. Ideaal voor de moderne winkeleigenaar! En het allerbelangrijkste: eenmaal opgebruikt kan het volledig hergebruikt worden en omgetoverd worden tot een ander product. Zero waste!

In onze 3 duurzame ideeën voor je winkel of webshop zie je dus voornamelijk producten van karton terug. Hoe kan je karton inzetten in jouw dagelijkse business?

1) Creatieve kartonnen verpakkingen en verzenddozen

Té vaak zien we het nog in winkels en webshops: plastic tasjes en verzendverpakkingen. Waarom? Het is zo lekker goedkoop. Als je ziet wat er van karton gemaakt kan worden voor dezelfde prijs, zal je je echter verbazen. Het hoeft echt niet duur te zijn om je klant een kartonnen tasje mee te geven, of een kartonnen verpakking toe te sturen. Pak uit met het design en je verpakking zal je klant echt bijblijven. Mooi bedrukt karton heeft bovendien een veel chiquere uitstraling dan al dat plastic!

2) Promotiemateriaal van recyclebaar papier en karton

Als je een winkel runt, is zichtbaarheid en sfeer alles. Voelt een klant zich thuis in je winkel, dan zal hij er langer verblijven en wellicht meer aankopen doen. Het verhaal en de uitstraling van je winkel doen er echt toe! Ook hierin kan karton echt een wereld van verschil maken, als je het laat bedrukken. Sfeerfoto’s van jouw team kan je prima laten zien op een kartonnen display. En je aanbiedingen? Die druk je natuurlijk op een flyer van recyclebaar papier. Glossy papier is zo 2009! Tegenwoordig steel je juist de show met ruw, natuurlijk papier.

En run je een webshop? Stuur dan een bedankkaartje van gerecycled papier mee met je bestelling. En nog beter: vertél daarop waarom jouw bedrijf kiest voor herbruikbaar papier! Voor zowel de verzending als andere promotie.

3) Kartonnen displays voor in je winkel

De producten die je verkoopt, moeten natuurlijk ook aan de man gebracht worden. In een winkel gaat dat er iets fysieker aan toe dan in een webshop: slimme displays gebruiken op tactische plaatsen in de winkel (op de toonbank, bij de ingang) zorgt voor een boost in verkopen. Vaak worden die displays maar tijdelijk gebruikt en zorgen ze na een paar weekjes voor een berg afval. Dus: waarom niet kiezen voor karton? Tegenwoordig kunnen kartonnen displays zo gebouwd worden dat ze flink wat gewicht aankunnen, en kun je het product echt laten uitblinken door een speelse print.

Meer duurzame promotiematerialen

Kan je wel wat hulp gebruiken in het ontwerpen van duurzame materialen voor jouw winkel of webshop? Daar zijn ze bij Megavista.nl in gespecialiseerd. Al jaren maken ze de mooie promotiemiddelen, veelal gemaakt van recycleerbare materialen. Hun webshop staat vol met creatieve ideeën, en in een persoonlijk gesprek kunnen ze je helpen bepalen wat bij jouw shop past. Laat je inspireren en ontwerp samen met hen marketingmaterialen die helemaal bij jouw bedrijf passen!