Moeilijke vlekken verwijderen van jouw houten vloer? Zo doe je dat

vlekken houten vloer

Een mooie houten vloer is een sieraad voor ieder huis. Maar zitten er vlekken in, dan wil je die zo snel mogelijk laten verdwijnen. En helaas bestaan er bijzonder hardnekkige vlekken, die diep in het hout kunnen trekken en de uitstraling van je hout behoorlijk kunnen verpesten. Heb je alles al geprobeerd en heb je het eigenlijk al opgegeven dat je ooit nog weer van die vervelende vlekken af komt? Geen nood, wij tippen je graag een aantal producten waarmee je vloer vaak weer vlekvrij wordt!

Gebruik een professionele reiniger

Alle slimme huis-tuin-en-keuken-tips ten spijt: niets werkt zo goed als een reiniger die speciaal is gemaakt voor het type vlek dat je behandelt. Bij voorkeur gebruik je een reiniger van een merk dat snapt hoe hout op verschillende indringers reageert: vet behandel je bijvoorbeeld weer helemaal anders dan kalk. Dat is iets wat ze als geen ander begrijpen bij Rubio Monocoat: één van onze favoriete merken op het gebied van vloeronderhoud.

1) Vetvlekken

Even iets gemorst bij het gasfornuis, of wat vettige nootjes of chips op de vloer laten vallen? Daar zijn ze al: die lelijke donkere vetvlekken, die je met geen mogelijkheid meer uit je vloer krijgt. Ze blijven glimmen en kleurverschil geven, wat je ook probeert. Totdat je de speciale vetreiniger van Rubio Monocoat erbij pakt! Rechtstreeks op de vlek spuiten, en deppen met een droge doek: dikke kans dat het vet als sneeuw voor de zon verdwijnt. Doet het dat niet direct, dan herhaal je de behandeling tot de vlek wél weg is. Bijzonder effectief!

> Rubio Monocoat Grease Remover

2) Watervlekken (of andere kalkvlekken)

Ook het schoonste water kan de lelijkste vlekken achterlaten op jouw houten vloer. Gewoon kraanwater bevat namelijk kalk, en dat blijft maar wat graag achter in het hout van je vloer. Een gemorst drankje, of een paar spatten water uit de gootsteen of een radiator: er is niet veel nodig om kalkvlekken te doen ontstaan. Je herkent deze vlekken aan hun wit uitgeslagen kleur. Hoe krijg je dit type vlekken weg?

Ook hiervoor kun je op Rubio Monocoat bouwen. Hun speciale reiniger lost de kalk in de vlek op, waardoor het hout zijn originele kleur terugkrijgt.

> Rubio Monocoat Limespot Remover

3) Andere moeilijke vlekken

Zitten er andere hardnekkige vlekken in jouw vloer waar je maar niet vanaf komt, en zijn het geen vet- of kalkvlekken? Dan kan het zijn dat je te maken hebt met een tanninevlek. Die komen voort uit een reactie van zuur en water, bijvoorbeeld bij urine, braaksel of een combinatie van vocht en metaal. Je herkent zo’n vlek aan zijn donkere kleur. Vermoed je dat je te maken hebt met zo’n vlek? Niet getreurd, ook deze kun je te lijf met een speciale reiniger van Rubio Monocoat. Je ziet hem voor je ogen verdwijnen!

> Rubio Monocoat Tannin Remover

Vlekken voortaan voorkomen

Ben je eindelijk verlost van die ene vlek? Dan wil je natuurlijk voorkomen dat er nieuwe bij komen. Je vloer beschermen begint uiteraard bij het aanbrengen van een goede olie- of laklaag, maar er zijn ook andere kleine dingen die je kunt doen om nieuwe vlekken op je vloer te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Schoonloopmatten bij de voor- en achterdeur
  • Vieze schoenen bij de voordeur laten
  • Schotels of borden onder vazen en bloempotten zetten
  • Eet- en drinkbakjes van huisdieren niet rechtstreeks op de vloer
  • Gemorste vloeistoffen direct verwijderen

Het juiste product tegen iedere vlek

Kan je wel wat hulp gebruiken bij het bestrijden van vlekken? Of wil je graag advies over hoe je jouw houten vloer het beste kunt beschermen? Dan is er maar één adres voor jou, en dat is Vloeronderhoudswinkel. In deze overzichtelijke webshop vind je niet alleen een compleet assortiment onderhoudsmiddelen voor jouw houten vloer, je leest er volop handige tips over het dagelijks onderhoud ervan! En heb je vragen? Dan staat hun team specialisten altijd voor je klaar.

Vloeronderhoudswinkel is dé one-stop-shop voor jouw houten vloer!