Hip, hipper, hipst: dit zijn de nieuwste trends voor jouw interieur

interieur trends

Is jouw interieur blijven hangen in de vorige eeuw? Erger je je al tijden aan bepaalde ruimtes in huis, maar weet je niet hoe je er een moderne draai aan kunt geven? Geen stress! Wij hebben de 3 meest geziene woontrends voor je op een rij gezet. Ook als je helemaal geen verstand hebt van woninginrichting, kun je een aantal elementen aanpakken, die je huis weer helemaal van nu maken!

1) Hout op je vloer

Een knus en gezellig huis verwelkomt je met een warme, unieke vloer. Dat is precies wat een houten vloer je kan brengen! De speelse patronen van hout geven iedere ruimte karakter en gezelligheid. En durf je nog wel een stapje verder te gaan? Kies dan voor een visgraatstructuur of Hongaarse punt als legpatroon.

En kijk je op tegen het onderhoud of de kosten die een houten vloer met zich meebrengt? Tegenwoordig bestaan er ook veel pvc- en laminaatvloeren die met het blote oog niet van echt hout te onderscheiden zijn.

2) Staal en glas: let the sunshine in!

Een snelle makeover realiseer je door meer licht binnen te laten en onverwachte doorkijkjes te creëren. Dé manier om dit te doen? Plaats elementen van staal en glas, waar normaal gesproken dichte deuren en muren zitten! Een glazen pui kan ook geweldig werken als roomdivider: zo maak je van één ruimte meerdere kamers, en behoud je toch het ruimtelijke gevoel. Rustig werken in je eigen hoek, terwijl de kinderen aan de andere kant spelen? Het kan allemaal!

3) Je trap bij je interieur betrekken

Stop jij je trap het liefst zo ver mogelijk weg? Zonde! In het moderne interieur mag je trap echt gezien worden. Dus hup, tijd om die oude vloerbedekking te laten verdwijnen en je trap een integraal onderdeel van je interieur te maken. Het kan heel makkelijk met de nieuwste overzettreden! Een slijtvast, slipvrij alternatief op de traditionele houten of gestoffeerde trap: binnen een aantal uur aangebracht en een lust voor het oog. Maak je trap helemaal af met bijpassende verlichting voor een extra luxe effect. Zo hoeft jouw trap zich niet langer te verstoppen!

Kleine makeover, groots effect

Heb je niet het budget om je hele huis in één keer aan te pakken, of raak je al helemaal in de stress als je aan al dat geklus in huis denkt? Geen zorgen! Door stap voor stap te werken en te beginnen met kleinere projecten, beperk je de chaos in huis en zie je toch snel voortgang. Je houdt het bovendien betaalbaar en kan je projecten inplannen aan de hand van het beschikbare budget.

Een kleine makeover kan een groots effect teweegbrengen, onderschat dat niet! Alleen je vloer, je trap of je binnendeuren aanpakken kan al zorgen voor een behoorlijke metamorfose.

Hulp nodig bij jouw project?

Zie jij het totaal niet zitten om je interieur zelf aan te pakken? Ben je van nature helemaal niet handig, of heb je geen gevoel voor woninginrichting? Dan kun je natuurlijk ook iemand inhuren die daar wél verstand van heeft. Bij Suver Wonen hebben ze niet alleen een groot assortiment meubels en andere woninginrichting, ze kunnen je ook nog eens helpen om van jouw woning een prachtig modern en samenhangend geheel te maken. Samen met één van hun interieurstylisten creëer je een plek waar je je weer helemaal thuis voelt!