Jouw buitenhout zomerklaar met Rubio Monocoat

buitenhout

Als je houten meubels, schuttingen of vlonderplanken tijdens de winter onbeschermd buiten blijven staan, dan kán het zijn dat je in het vroege voorjaar schrikt van wat je aantreft. Het nare Nederlandse klimaat doet je buitenhout zeker geen goed in het najaar en de winter. Vuil en andere aanslag hebben vrij spel tijdens de koude, natte maanden en dat zie je zeker weten terug in de staat van het hout.

Geen stress, want met een goede onderhoudsbeurt knapt je buitenhout weer zienderogen op! De producten van Rubio Monocoat kunnen je hierbij helpen: in dit artikel leggen we je daarom uit welke stappen je zou moeten nemen, en welke Rubio Monocoat producten er het beste bij jouw klus passen!

Je hout grondig schoonmaken

Welk type buitenhout je ook wilt opfrissen, het is altijd een goed idee om te beginnen met een grondige schoonmaakbeurt. En nee, daar gebruiken we geen hogedrukreiniger voor! Rubio Monocoat heeft een uitstekende reiniger voor buitenhout, genaamd Exterior Wood Cleaner. Hiermee maak je met slechts lichte schrobbewegingen je hout weer helemaal vrij van vuil. Zonder het hout onnodig te beschadigen! Zet die hogedrukspuit dus maar weer terug in de schuur: het enige wat je nodig hebt is een harde borstel en een tuinslang.

Je tuinmeubels weer laten stralen

Is je houten loungeset, tuintafel of tuinstoel helemaal verweerd de winter uitgekomen? Behandel ze dan na een goede schoonmaakbeurt met Rubio Monocoat Hybrid Wood Protector. Dit is een olie die erop gericht is om je buitenhout in ere te herstellen, en het de komende maanden en jaren beter te beschermen tegen vuil en weersinvloeden. Zo kun je jouw meubels met een gerust hart het hele seizoen buiten laten staan!

De Hybrid Wood Protector van Rubio Monocoat dekt in één enkele laag en is makkelijk aan te brengen met een platte borstel of kwast. Kies uit tal van stijlvolle kleuren en geef je tuinmeubels helemaal je eigen draai!

Schuttingen en gevelwerk een boost geven

Als je houten schuttingen hebt, of misschien houten bekleding aan je gevel of tuinhuisje, straalt de staat van dat hout ook af op de rest van je huis. Is dit hout dus aan een opknapbeurt toe, maak hier dan zo snel mogelijk werk van! Vaak is een simpele reinigingsbeurt in combinatie met een nieuwe laag olie voldoende om het weer een fantastische look te geven. Gebruik hiervoor de Rubio Monocoat WoodCream; een makkelijk aan te brengen oliecrème, speciaal voor verticaal hout. Zeer waterafstotend en dekkend in één laag: makkelijker wordt het onderhoud van je schutting of gevelwerk niet!

Je houten vlonderterras weer als nieuw

Glij je bijna uit over jouw vlonderterras na de winter? Dat zien we vaker: algen en vuil kunnen jouw houten terras al snel veranderen in één grote schaatsbaan. Niet erg fijn! In zo’n geval is het zaak om het eerst grondig schoon te maken en zo algen en andere gladmakende filters te verwijderen. Wil je nieuwe aanslag tegengaan en je hout een mooie bescherm- en kleurlaag meegeven? Gebruik dan ook hier de Rubio Monocoat Hybrid Wood Protector. Borstel je hele terras ermee in, dan is het weer helemaal klaar voor de zomer. En de maanden daarna!

Alles van Rubio Monocoat voordelig inkopen

Sta je te popelen om met deze ideeën aan de slag te gaan, maar zoek je nog een adres waar je de producten van Rubio Monocoat voordelig kunt inkopen? Bij Vloeronderhoudswinkel.nl vind je alle onderhoudsproducten voor buitenhout van Rubio Monocoat in een overzichtelijke webshop, waar je makkelijk vanuit je luie stoel kunt bestellen. Tegen opvallend lage prijzen! Binnen enkele dagen worden jouw gewenste producten bij je thuis bezorgd. Je hoeft er de deur niet meer voor uit!