3 voordelige alternatieven voor de traditionele visgraat vloer

alternatieven visgraat vloer

Ben jij ontzettend gecharmeerd van de uitstraling van een visgraat vloer, maar niet zo’n fan van het prijskaartje dat er aan een traditioneel visgraat parket hangt? Wij geven je groot gelijk. Een visgraat parket is prachtig, maar is qua financiën simpelweg niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig bestaan er tegenwoordig ook veel betaalbare alternatieven, waarmee je dezelfde looks realiseert voor een zacht prijsje.

Wij helpen je graag die alternatieven te ontdekken! Zo krijg je tóch die mooie visgraat vloer, maar houd je wat budget om andere dingen in huis aan te pakken.

Visgraat vloeren: populairder dan ooit

Je ziet ze werkelijk overal: in woonmagazines, interieurblogs, op Pinterest en Instagram: de visgraat vloer is niet meer weg te denken uit het moderne interieur. Veel mensen worden verliefd op het speelse patroon gecombineerd met de warme tinten van hout: een unieke manier om karakter aan te brengen in je huis. De smalle strookjes geven een verfijnde look die klasse uitstraalt. De visgraat combineert goed met veel woonstijlen: van landelijk tot industrieel. Daarom zien we dit type vloer in zoveel Nederlandse huishoudens terug!

Als je een visgraat vloer van hout wil leggen, moet je op zeker € 120 per vierkante meter rekenen. Wil je niet zoveel kwijt aan je nieuwe vloer? Dan hebben wij een aantal betaalbare alternatieven voor je klaarstaan.

1) Visgraat laminaat

Visgraat laminaat is het voordeligste alternatief als je wel het kenmerkende zigzag patroon van een visgraat vloer wil, maar niet de hoge kosten. Een laminaat is makkelijk zelf te leggen: vaak klikken de vloerdelen met een handig klikpatroon in elkaar. En het is in ieder denkbaar patroon te verkrijgen! Wil je jouw vloer leggen in natte ruimte als de badkamer, toilet of bijkeuken? Dan is laminaat vaak minder geschikt: de meeste soorten zijn niet waterbestendig. En heb je vloerverwarming? Dan is het ook zoeken naar een visgraat laminaat dat hier goed mee combineert.

Een visgraat laminaatvloer kun je al aanschaffen vanaf 25-30 euro per m2.

+ Zeer voordelig – Vaak niet waterbestendig
+ Makkelijk te leggen – Vaak niet geschikt voor vloerverwarming
+ Looks van echt hout – Ondervloer nodig

2) Visgraat click pvc

Ook van pvc worden tegenwoordig zeer levensechte visgraat vloeren gemaakt. Pvc (oftewel een soort kunststof) klinkt niet direct als een goed alternatief voor een houten visgraat vloer, en toch is het dat wel! Click pvc heeft als voordeel dat je het gemakkelijk zelf kunt leggen, dat het zeer onderhoudsvriendelijk is, en dat het de patronen en matte looks van echt hout heel goed kan nabootsen. En extra bonus: het combineert ook eens uitstekend met vloerverwarming: een manier van verwarmen die we in steeds meer moderne woningen tegenkomen.

Visgraat click pvc bevat een kliksysteem dat het de doe-het-zelver gemakkelijk maakt. Wil je dus een realistische, onderhoudsvriendelijke visgraat vloer die makkelijk zelf te leggen is, ga dan voor visgraat click pvc!

Vanaf 35-40 euro per vierkante meter heb je al een visgraat click pvc vloer.

+ Niet te duur in aanschaf – Kan (vaak) niet zonder ondervloer
+ Makkelijk zelf leggen – Geen echt hout
+ Levensecht dessin en patroon
+ Onderhoudsvriendelijk
+ Bestand tegen slijtage en vocht
+ Kan goed met vloerverwarming

3) Visgraat plak pvc

Naast visgraat click pvc bestaat er ook een variant die verlijmd gelegd wordt. Dit heet visgraat plak pvc. De stroken van deze visgraat zijn flexibel, zacht en dus nog geluiddempender dan de click-variant. Ook geeft visgraat plak pvc warmte goed door: ideaal als je met vloerverwarming werkt.

Visgraat plak pvc moet op een perfect geëgaliseerde ondergrond verlijmd worden, en moet bijzonder nauwkeurig gelegd worden. Hoewel de aanschafkosten van deze vloer dus relatief laag zijn, doe je er goed aan om ook wat budget te reserveren voor de hulp van een professionele vloerenlegger. Alleen zo krijg je een mooi eindresultaat!

Vanaf 25-35 euro per m2 koop je al een visgraat plak pvc vloer.

+ Voordelig in aanschaf – Hulp nodig van een vloerenlegger
+ Strak en naadloos te leggen – Perfect egale vloer nodig als ondergrond
+ Realistische houtpatronen – Geen echt hout
+ Perfect met vloerverwarming
+ Zonder ondervloer te leggen

Jouw adres voor een voordelige visgraat vloer

Weet jij al welke visgraat vloer er bij jou komt te liggen? Dan hoef je hem alleen nog maar aan te schaffen en ermee aan de slag te gaan! Of je laat hem leggen door een professional. Goed om te weten: ook op de aanschaf van de verschillende visgraat vloeren kan je nog aardig besparen door slim in te kopen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in het assortiment van Onlinevloershop!

Hier vind je tal van visgraat vloeren tegen gegarandeerd de laagste prijs. Ze hebben al duizenden klanten aan een nieuwe vloer geholpen, en kunnen jouw vloer vaak uit eigen voorraad leveren. Dat betekent dat je er dezelfde week nog mee aan de slag kunt!