4x low-cost ideeën om je winkel op te laten vallen

winkel ideeen

Tegenwoordig is het belangrijk om je bedrijf zowel offline als online te promoten. Mensen moeten weten dat je er bent, en weten dat je hen kan helpen met jouw core business. Komt jouw business vooral voort uit je winkelpand, dan is het extra belangrijk om daar aandacht aan te besteden. Aan de binnenkant, én aan de buitenkant!

Een professionele aankleding van de buitenkant van je winkel onderscheidt je van andere winkelpanden in de straat, en maakt potentiële klanten nieuwsgierig om een kijkje binnen te komen nemen. Hoe pak je dit aan zonder jezelf enorm op kosten te jagen? Wij geven je 4 gouden tips, waar je vandaag nog mee aan de slag kan!

Het begint bij zichtbaarheid

We zeiden het al: als je wil dat mensen bij je binnenlopen, moet je zichtbaar zijn. Het juiste promotiemateriaal kan je niet alleen onderscheiden van andere ondernemers in de straat, het kan potentiële klanten ook een reden geven om toch maar eens binnen te gaan kijken. En dat is precies wat je wil! Hoe ga je van een anoniem winkelpand naar de meest bezochte winkel in de straat? Je maakt een goed begin met de juiste promotiematerialen.

1) Spandoek met frame op je gevel

Een slimme en voordelige manier om een grote reclame-uiting aan je gevel te hangen? Denk eens aan de mogelijkheden die een spandoek je kan brengen! Strak opgehangen in een stalen frame doet het zeker niet onder voor elk ander reclamebord dat je zou laten maken. Stof is alleen een stuk goedkoper, en makkelijk te verwisselen! Tegenwoordig zijn spandoeken uv-bestendig en waterafstotend, en kunnen ze dus jarenlang zorgeloos buiten blijven hangen.

Gebruik bijvoorbeeld een spandoek om je bedrijfsnaam en -logo voordelig zichtbaar te maken boven de ingang, breng sfeerbeelden aan rondom je pand of breng je nieuwste aanbieding onder de aandacht. Met spandoeken kan je voor weinig geld groots uitpakken!

2) Stoepborden: lok je klanten naar binnen

De perfecte invulling voor de ruimte vlak voor je pand: met stoepborden betrek je als het ware de stoep bij de ruimte op je winkelvloer. Daar kan de toevallige voorbijganger niet omheen! Ideaal voor reclameboodschappen die regelmatig wisselen: stoepborden hebben vaak een klik- of schuifsysteem waarmee je goedkope posters gemakkelijk inlijst.

  • Extra promotieruimte op de stoep
  • Zware voet tegen wegwaaien
  • Wieltjes voor makkelijk verrijden
  • Klik- of schuiflijsten: makkelijk posters wisselen

3) Hang de vlag uit: vrolijke gevelvlaggen

Waar de vlag uithangt, is een reden voor een feestje! Dit gevoel breng je ook over op klanten als je werkt met gevelvlaggen. Makkelijk te bevestigen op een vlaggenmastje dat je op je gevel plaatst, en na winkelsluiting snel en eenvoudig binnen te halen. Gevelvlaggen geven kleur en sfeer! Breng je uitverkoop onder de aandacht, pronk met onderscheidingen die je als winkel hebt binnengehaald, of laat zien dat je reseller bent van een populair merk. De mogelijkheden met gevelvlaggen zijn eindeloos!

4) Wapperende beachflags op de stoep

Nog een manier om de stoep voor je winkelpand slim in te zetten: zet er beachflags op! Maar ook langs je parkeerplaats, of op andere overgebleven buitenruimte kun je beachflags plaatsen. Deze vlaggen op stok zijn een stuk hoger dan stoepborden, en wapperen vrolijk in de wind. Onmisbaar voor voorbijgangers, en ook van veraf al te zien!

Combineer meerdere beachflags met dezelfde print, of laat een enkele maken met een opvallende kleur en een uniek ontwerp. Zeker weten dat het de zichtbaarheid van je winkel verhoogt!

Hulp nodig met de aankleding van je pand?

Wil je direct aan de slag met één van deze ideeën, of ben je op zoek naar meer inspiratie voor de aankleding van je bedrijfspand? Roep dan de hulp in van één van de grootste specialisten op het gebied van gedrukt promotiemateriaal: Megavista. Ze hebben niet alleen de mooiste materialen, ze kunnen je naar wens ook helpen met een passend ontwerp, geheel in de stijl van jouw bedrijf. Met hun uitgebreide ervaring kunnen ze je helpen om de buitenkant van je bedrijfspand te laten schitteren!