De 3 meest onderschatte tools bij het onderhouden van je vloer

hulpmiddelen onderhouden vloer

Als je een mooie houten vloer hebt liggen, wil je natuurlijk dat hij op termijn ook mooi blijft. Maar goed vloeronderhoud kan behoorlijk tijdrovend en energieslurpend zijn, als je niet de juiste hulpmiddelen tot je beschikking hebt. Welke tools onderschatten mensen vaak in het onderhoud van hun vloer, terwijl ze zoveel tijdwinst op kunnen leveren? Wij zetten 3 hulpmiddelen voor je op een rij waar je eigenlijk niet zonder kan in het onderhoud van je houten vloer. Extra plus: de meesten zijn bijzonder betaalbaar!

1) Goede reiniger(s)

Het onderhoud van je vloer begint met een regelmatige reiniging op maat. Dat betekent: niet zomaar een standaard allesreiniger of vloerreiniger gebruiken als je gaat dweilen! Een reiniger die aansluit op de olie, lak of wax die je gebruikt hebt maakt je vloer niet alleen diepgaander schoon, het houdt de beschermende laag van je vloer ook nog eens netjes intact. Je maakt je vloer eenvoudig streeploos schoon, zonder hem te beschadigen! Investeer in de volgende reinigers:

  • Een algemene vloerreiniger, voor (twee)wekelijks onderhoud
  • Specifieke vloerreinigers, gericht op veelvoorkomende vlekken

Blijf trouw aan één merk

Ga je voor het eerst reinigingsmiddelen voor je vloer bestellen, zorg er dan voor dat ze van hetzelfde merk zijn als de olie, lak of wax die op de vloer is aangebracht. Als je voor middelen van hetzelfde merk kiest, versterken ze elkaar namelijk in hun werking! Zo ga je voor een nog mooier eindresultaat.

2) Boenmachine

De ultieme manier om tijd en vooral moeite te besparen? Investeer in een boenmachine! Het klinkt misschien als een overdreven zet, maar zo’n powertool kan je helpen met verschillende facetten van je vloeronderhoud. Zeker geen loze investering! Mensen die eenmaal zo’n machine hebben aangeschaft, willen nooit meer terug naar handmatig oliën, polish aanbrengen of dweilen.

Hij komt al van pas bij het aanbrengen van olie, wax, polish of onderhoudsolie, maar ook bij de reiniging van je vloer is het een erg behulpzame tool. En wil je jouw vloer licht polijsten of opruwen? Ook dat kan met een boenmachine!

3) Viltglijders

Bij slim onderhoud van je vloer kijk je verder dan de vloer alleen. Hetgene wat je vloer doorgaans het meeste aantast, staat namelijk vaak óp je vloer: je meubels! Als je de harde, krassende poten van je meubels netjes afschermt met beschermend vilt, voorkom je dat je schade aanbrengt aan je vloer wanneer je je meubels verplaatst. Al vanaf een paar tientjes kan je alle meubels in huis van bescherming voorzien. Kleine investering, groot plezier!

Je hebt de keuze uit verschillende bevestigingsmogelijkheden; stem deze vooral af op het type meubel en hoe vaak je het meubel op dagelijkse basis verplaatst.

  • Plakviltjes
  • Viltglijders met schroefbevestiging

Bonustip: wekelijks schoonmaken helpt

De belangrijkste tools voor vloeronderhoud heeft eigenlijk iedereen wel in huis: we hebben het over de huis-tuin-en-keuken stofzuiger en de doodordinaire dweil. Hoe makkelijk wil je het hebben! Het is echt waar: een wekelijkse stofzuigronde en een reguliere dweilbeurt zijn de belangrijkste stappen in jouw vloeronderhoud. Met de stofzuiger haal je vuil en zand weg dat in je vloer kan krassen, en de dweil poetst andere vlekken voor je weg die je kwaliteit van je vloer kunnen aantasten. En na een simpele schoonmaakbeurt ziet je vloer er altijd weer beter uit!

  • Wekelijks: stofzuigen
  • Tweewekelijks: dweilen

Bestel alles voor je vloeronderhoud online

Op zoek naar een goed adres waar je al deze handige hulpmiddelen kunt bestellen? Neem dan eens een kijkje bij Vloeronderhoudswinkel.nl. Je bestelt hier alles voor je vloeronderhoud gemakkelijk online, vanuit je luie stoel! De mooiste lakken en oliën, maar ook speciale reinigers en tooling om het mee aan te brengen. Vanaf een bestelwaarde van €29,95 wordt alles wat je maar nodig hebt, gratis bij je thuisbezorgd; vaak kun je er dezelfde week al mee aan de slag!